fredag den 11. februar 2022

 
Sidste kapitel af mit eventyr i Caribien!!!!


Da vi sejlede ud, var vi alle enige om, at vi tog en prøverunde i bugten først, inden vi stak syd på!

Godt vi gjorde det, for motoren rystede så meget så vi blev nødt til at sejle tilbage til bøjen!!! Ingen Tobago Keys heller den dag. Meeeen det gode var, at Kerry som er mekanikker, kom dagen efter om fredagen…endelig….han kiggede lidt på det hele og sagde at den skulle “lines op”….han ville komme igen om lørdagen!!!!

Om aftenen var vi på hans hyggelige bar midt ude i vandet liggende på en tømmerflåde. Man kommer til sundowner tid….skønt sted, mange sejlere og virkelige gode drinks!!

Mums
Kerry og Freddy

Mekanikerens dinky!!!

Da vi skulle sejle hjem i vores dinky, startede det super godt, lige indtil motoren døde….heldigvis kom der
nogle søde unge forbi og tog os på slæb hjem til GD.

Så blev det lørdag…… og op ad formiddagen kom mekanikeren forbi, han fortalte at han var blevet syg, og ikke kunne gøre noget ved motoren lige nu…..meeeen hvis han følte sig bedre ville han komme…..OG DET GJORDE HAN🙏……han ordnede det han skulle….ikke heeeelt godt som han sagde, meeen vi kunne godt sejle til Tobago næste dag. Alle var glade…..og hans bar fik endnu et besøg den aften🍹

Næste morgen tog vi tidlig afsted, motoren lød nogenlunde, men vi satte sejlene og jeg styrede de næste 4 timer - behagelig vind, 5-6 knops hastighed…..dejlig sejlads…..hvor vi også mødte en delfin, og trikset med at banke på båden, gjorde at den svømmede med os en lille tid👏
Freddy overtog styringen da vi kom til bøjen ind til Tobago Keys. Da der ikke er nogen plotter ombord, er det derfor svært at se hvor vi nøjagtig var…..og motoren ikke trak ikke ordentligt…..     ramte vi på revet…..det lyder forfærdeligt, båden lagde sig næsten ned på siden…..kurede hen over revet…..og vi havde fuld sejlføring!!!!!

Heldigvis kom der 3-4 motorbåde, indefra Tobago….kastede tovværk op til os, og fik os fri!
Vi fik lagt os ved en bøje - men var MEGET forskrækkede…..vi fik grædt, snakkede, trøstede og fik sundet os!……
Stor forskrækkelse for alle - men de lokale var hurtige til at hjælpe🙏…… de skulle så også ha en klækkelig betaling 😡😏Men Seb var chef forhandler (jurist af uddannelse) - og fik os fra 4000 ec = 10000 kr til 1500 ec = 3700 kr - og sådan er det desværre 🙁!!!

Vi 4 gaster blev enige om, at nu var det nok med uheld og besluttede os til ikke at sejle med mere…..hvilket Freddy forstod til fulde.
Vi havde en dejlig aften dagen efter, hvor SEB havde fødselsdag - han blev vækket med sang på sengen og om aftenen spiste vi hummer hos Romeo…..en dejlig aften og go måde at slutte det hele af på…..trods alt.
Føsdags morgenbord

The Crew
Romeo’s båd og G D
Mums skønne hummere

Det er altid trist at sige farvel…..specielt når jeg ved, at det ikke er “et på gensyn”😕……sådan var det, at forlade Tobago Keys og helt specielt at sige farvel til Romeo, da han sejlede os 4 tilbage til Union Island i hans speedbåd……uha det var sgu hårdt at sige farvel til ham😢.
Freddy sejlede båden videre alene og vi fire overnattede én nat sammen på et dejligt hotel.

Kirsten og jeg tog færgen tidlig morgen til Kingstown for at stå på GD i Young Island, dagen efter!
Vi har fået ombooked vores flybilletter - også Freddy.
Så nu ligger vi her de næste 4 dage - ingen sejlads - kun nyde solen👍
Vi tog en tur til Kingstown i går….og fik “3 for 10” i bar gaden…..der er et fantastisk liv.
“Bar gaden”

På mandag sejler Freddy båden på værft og vi tar til Carl Peter og bor der til vi flyver hjem den 17!!
Et 10 års eventyr er slut….og selvom der har været MANGE udfordringer denne gang…..er det også dejligt at slutte det, omgivet af dejlige mennesker❤️
Tak fordi I har fulgt med igennem årerne…..for mig er det her jo også en dagbog, som jeg altid vil ha med mig⛵️❤️⛵️



Tak Freddy for mange gode oplevelser❤️⛵️❤️


1 kommentar:

  1. Tak Lise for endnu en smuk opdate med alle de detaljer som også er en del af sejlerlivet. Det har været en hård periode. Corona og vulkanudbrud som medførte at båden stod på land i to år. Og følgevirkninger med utallige tekniske nedbrud. Jo jeg glæder mig også til hjemrejsen. Hjem og samle energi hos familie og venner.
    Hjerteligt tak til alle som har deltaget flere har være fantastiske nogle har fået ar på sjælen men jeg tror at de fleste har oplevet noget unikt som kan bruges i hverdagen derhjemme.❤️❤️❤️⚓️

    SvarSlet